Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®


(GERMANY OUT) Jesse Owens (James Cleveland Owens)*12.09.1913-31.03.1980+US-American track and field athletewon 4 gold medals at the Summer Olympics in Berlin in 1936 Olympic Summer Games in Berlin in 1936: Jesse Owens exercising in the Olympic village of Doeberitz (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

De-a lungul istoriei, au fost nenumarati mari alergatori. Intr-un sport care necesita o mare varietate de aptitudini si talente, in functie de eveniment, nu exista o masura sigura despre cine este "cel mai bun" si despre cum pot fi comparate performante din trecut si din prezent. In termeni istorici, iata unii dintre cei mai buni sportivi pe care atletismul i-a vazut vreodata.

Jesse Owens

Jesse Owens (1913-1980) este un alergator american, cunoscut pentru pozitia sa puternica impotriva nazismului, pe care a facut-o foarte clara in timpul Jocurilor Olimpice de la Berlin din 1936.

A stabilit trei recorduri mondiale pe 25 mai 1935 si a castigat 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1936, facand lumea sa fie atenta in fata unui atlet care se opunea oricaror prejudecati sociale cauzate de nazism si rasism.

 

Roger Bannister (1929 - prezent) este unul dintre cei mai influenti alergatori englezi ai tuturor timpurilor. Recordul sau cel mai faimos este perfomanta de sub 4 minute pe 1 kilometru de alergare, ceea ce a fost un progres pentru atletism in acel moment.

Roger Bannister a castigat medalia de aur in 1954 si a intrat in vizorul international dupa ce a luat medalia de aur la Campionatele Europene din 1955, in timpul cursei de 1,5 mile.

 

Abebe Bikila

[caption id="attachment_352" align="alignnone" width="745"] Abebe BIKILA - Jeux olympiques TOKYO 1964 - athletisme JO - joie hauteur[/caption]

Abebe Bikila (1932 - 1973) este un binecunoscut sportiv etiopian care a castigat o medalie de aur de maraton in timpul olimpiadei din 1960, alergand fara pantofi. Chiar mai mult, el a fost primul atlet african care a castigat vreodata o medalie de aur la orice olimpiada.

Dar a fost doar inceputul. Dupa succesul din 1960, a castigat o alta medalie de aur la o a doua sesiune olimpica, patru ani mai tarziu, in 1964, la Tokyo. Aceasta performanta a adaugat un nou record  portofoliul sau - primul alergator care a castigat vreodata doua maratoane olimpice consecutive.

 

Speram ca v-am inspirat :),

o zi minunata,

echipa Victory Hangers

Sale

Unavailable

Sold Out