Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

Exista cateva sporturi cunoscute la nivel global care genereaza multa patima si pasiune, fani numerosi si stadioane pline. Insa exista si cateva sporturi mai putin cunoscute care au luat nastere din motive variate, de la nevoia de mai multa adrenalina pana la dorinta de a face un bine si de a aduna fonduri pentru cauze sociale. Mai jos gasiti cateva exemple.

 

 

Cursa de plute de la Matlock

Cursa anuala de plute Matlock se desfasoara pe raul Derwent din Matlock, Derbyshire, Marea Britanie, pe 26 decembrie si dateaza de la inceputul anilor 1960.

Scopul ei era de a strange bani pentru Royal National Lifeboat Institution si presupunea o intrecere amuzanta intre echipe care isi construiesc si decoreaza plutele, dar care se si costumeaza.

Se poate intampla ca unele plute sa se scufunde sau sa se dezintegreze. De pe margine, dar si invers, se arunca cu apa si cu faina, iar distractia este garantata. Cursa incepe de la Cawdor Quarry din Matlock, iar linia de sosire este la Cromford Meadows. Exista mai multe curse de plute in Marea Britanie, insa cea de la Matlock are cea mai indelungata istorie si are loc anual, chiar daca in 2010 evenimentul a fost anulat din cauza copacilor si crengilor care faceau raul nesigur. Evenimentul este organizat de Asociatia Derbyshire a Cluburilor Sub Aqua.

 

Surfing pe vulcan

Surfing-ul pe vulcani este un sport derivat din sandboarding (surfing pe nisip), in care sportivii coboara pe pante care sunt acoperite cu cenusa de vulcan, folosind o placa de surf.

Sportul, care este cunoscut si drept ash boarding (surfing pe cenusa vulcanica), a fost inventat de jurnalistul Zoltan Istvan, in timp ce se afla intr-o calatorie in Insulele Vanuatu in 2002. Surfing-ul pe vulcan este considerat un sport extrem si nu multa lume il practica.

Exista doua tipuri, surfingul pe vulcani activi si surfingul pe vulcani inactivi, singura diferenta fiind acea ca lava si gazele de la un vulcan inactiv prezinta mai multe provocari si face coborarea mult mai dificila. Stancile vulcanice nu sunt la fel de alunecoase ca fulgii de zapada, exista mai multa frecare pentru a face fata.

Surfingul pe vulcani este practicat mai mult la nivel recreational.

 

Hoover-ball

Hoover-Ball este o combinatie intre volei, tenis si manevrarea mingiei medicinale. Sportul a fost inventat de medicul personal al presedintelui american Herbert Hoover, amiralul Joel T. Boone cu scopul de a pastra o forma fizica optima a presedintelui american.

La un moment dat era cel mai popular sport de la Casa Alba jucat de presedinte, membrii Cabinetului si ai Curtii de Justitie, dar si de oficiali de rand inalt.

De obicei, jocul se desfasoara pe un teren de volei cu iarba sau cu nisip unde jucatorii arunca peste fileu o minge medicinala grea. Cantareste 2,7 kg si este aruncata peste un fileu inaltat la 2,4 m. Scorul este tinut ca la tenis si se joaca in mod similar. Serverul arunca mingea, iar adversarul o prinde si o returneaza, incercand sa o plaseze cat mai bine, unde nu poate fi ajunsa sau returnata. Daca celalalt jucator pierde mingea sau o arunca in afara terenului, pierde un punct.

Sale

Unavailable

Sold Out