Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

Faptul ca suntem o natiune care a adus nenumarate medalii sportive si a daruit lumii intregi talente deosebite in sport,nu este un secret pentru nimeni. Numaram cu mandrie o serie de sportivi de top, ce au adus in palmaresul mondial nume romanesti si medalii de aur, note de 10 si recunoastere internationala.

(Foto credit: Pinterest)

Tenisul, gimnastica si fotbalul sunt in topul sporturilor urmarite de romani si asta se datoreaza si popularitatii crescute a castigatorilor de competitii.

Gimnastica-Este un sport complex cu origini in Grecia Antica, ce necesita forta fizica, coordonare, flexibilitate, echilibru, gratie si constientizare chinestezica. Federatia Internationala de Gimnastica a stabilit ca ramuri ale probelor feminine: paralele, sol, barna si sarituri si masculine: sarituri, paralele, cal cu manere, sol, inele si bara fixa. Romania se mandreste cu 5 gimnaste in topul mondial: Nadia Comaneci, prima nota de 10, 5 medalii de aur, 3 argint si 1 bronz (pe locul 4 mondial), Ecaterina Szabo-4 medalii de aur si 1 argint (locul 9 mondial), Daniela Silivas -3 aur, 2 argint, 1 bronz (locul 10 mondial), Simona Amanar-3 aur, 1 argint, 3 bronz (locul 11 mondial) si Catalina Ponor-3 aur, 1 argint, 1 bronz (locul 13 mondial)

Fotbalul este un sport de echipa ce a luat nastere la baza, acum peste 2,000 de ani ,in China, iar forma actuala a fost data in secolul 19, in Marea Britanie. Fotbalul reflecta disputa sportiva intre doua echipe alcatuite din cate 11 jucatori, cu o minge sferica, pe un teren dreptunghiular, acoperit cu iarba iar scopul final este inscrierea a cat mai multe goluri impotriva portii adverse.

Sportul “rege” mondial naste pasiuni enorme si este cea mai urmarita si populara activitate din lume.

In Romania, fotbalul a ajuns in 1922 odata cu primul meci castigat impotriva Iugoslaviei cu 2-1. Avem sportivi de renume care s-au remarcat si ale caror nume dainuie inca pe buzele tuturor: Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Cristian Chivu.

 

Tenisul de camp este un sport care se joaca fie intre doi jucatori, fie in echipe de cate doi, la dublu, folosind o racheta racordata care loveste intr-o minge de cauciuc, scopul fiind ca mingea sa ajunga in terenul adversarului si sa inscrie puncte.

La origine provenind din Anglia, de la finalul secolului 19, tenisul era un sport destinat claselor burgheze, superioare, fiind un sport considerat in continuare scump si putin accesibil (spre deosebire de fotbal pe care il poate juca oricine, oricand , cu echipament minim)

In circuitul profesionist de tenis de astazi putem enumera patri turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open cat si alte cupe si competitii ce se joaca pe parcursul intregului an, mai putin in februarie-aprilie si octombrie-decembrie.

Romania a dat si aici nume celebre de care suntem mandrii, precum: Ion Tiriac, Ilie Nastase si mai nou, Simona Halep.

 

Must succes Romania!

Echipa Victory Hangers

 

Sale

Unavailable

Sold Out