Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

De-a lungul timpului, sporturile pe apa au fost mereu fascinante, atat ca activitati de performanta, cat si ca hobby-uri. Noi am adunat mai multe curiozitati despre diferite sporturi, lucruri mai putin cunoscute si cu siguranta interesante pentru orice iubitor al apei:

1. Canotaj: Canotoarele trebuie sa aiba inaltimea minima de 1.70 m si canotorii de 1.80 m. Inaltimea canotorilor este importanta deoarece, cu cat inaltimea este mai mare, cu atat anvergura bratelor este mai mare si secventa de lovituri este mai buna.

2. Rafting: In Romania, se poate practica rafting pe raurile Bistrita, Jiu, Mures, Somes, Crisuri, Nera, Cerna, Aries sau Buzau, care au un grad de dificultate mediu.

3. Windsurfing: In anii 1970-1980, plansele de windsurfing erau clasificate in planse lungi (longboards) si planse scurte (shortboards). Plansele lungi aveau de regula peste 3 metri in lungime si se foloseau pentru scoala si vant slab. Insa, datorita evolutiei in proiectarea si fabricarea planselor, precum si a dezvoltarii de noi tehnici de navigare, dupa anii 1990 s-au produs numai planse scurte.

4. Wakeboarding: Wakeboard este schiul nautic practicat cu o placa asemanatoare celei de snowboarding. Combinand elemente din surfing, snowboarding si schi nautic, a ajuns la unul dintre cele mai complexe si spectaculoase sporturi nautice din ultimele decenii. La sfarsitul anilor '80, americanul Tony Finn, impreuna cu alti prieteni surferi, au construit un board mai mic decat cel de surf. Apoi ei au imbunatatit boardul, adaugandu-i legaturi folosite pe boardurile de windsurfing, au modificat forma si, intr-un final, l-au denumit "skurfer", adica o imbinare a surfului cu schiul nautic.

5. Schi nautic: Inventia schiului nautic se pare ca apartine inca din anul 1841 unui constructor din Suedia, insa nu se stie cu certitudine daca acesta a pus-o in practica. Totusi „Asociatia Americana de Schi Nautic” sustine ca inventatorul sportului si primul schior nautic a fost Ralph Samuelson, care, in anul 1922, a folosit doua scanduri ca schiuri si a navigat pe lacul Pepin din Lake City, Minnesota.

6. Iachting: Prima consemnare a termenului ”jaght” apare in anul 1599 intr-un dictionar olandez-latin, desemnand o ambarcatiune usoara si rapida, de razboi, comert sau agrement. Prima referinta ca iahting de agrement apare pe vremea regelui Carol al II-lea, in anul 1660.

7. Surf: Guinness World Records a recunoscut un val de 23,8 metri pe care a facut surf Garett McNamara (Portugalia) ca fiind cel mai inalt val pe care s-a facut surf vreodata. Sursa: Wikipedia.org

Daca practici un sport nautic, oricare ar fi acesta, poti gasi sau crea suportul tau de medalii cu ajutorul nostru!

Te asteptam oricand cu idei si propuneri!

Echipa Victory Hangers,

suport medalii

cadouri pentru victoriosi

Sale

Unavailable

Sold Out