3 legende ale alergarii

(GERMANY OUT) Jesse Owens (James Cleveland Owens)*12.09.1913-31.03.1980+US-American track and field athletewon 4 gold medals at the Summer Olympics in Berlin in 1936Olympic Summer Games in Berlin in 1936: Jesse Owens exercising in the Olympic village of Doeberitz (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

De-a lungul istoriei, au fost nenumarati mari alergatori. Intr-un sport care necesita o mare varietate de aptitudini si talente, in functie de eveniment, nu exista o masura sigura despre cine este „cel mai bun” si despre cum pot fi comparate performante din trecut si din prezent. In termeni istorici, iata unii dintre cei mai buni sportivi pe care atletismul i-a vazut vreodata.

Continuă lectura „3 legende ale alergarii”

Sporturi serioase pe care ar trebui sa le incercati doar pentru distractie

Squash

Squash este un sport de minge jucat de doi (simplu) sau patru jucatori (dublu) intr-un teren cu patru pereti, cu o minge mica. Jucatorii trebuie sa alterneze lovind mingea cu racheta si sa loveasca mingea pe suprafetele jucabile ale celor patru pereti ai terenului.

Continuă lectura „Sporturi serioase pe care ar trebui sa le incercati doar pentru distractie”

Sportul dincolo de limite

Jason Lester

Cand vornim despre sport, primele cuvinte care ne vin in minte sunt adesea forța, munca, dedicație, incredere si pasiune. Printre ele se strecoara si limitele, bariere pe care, de cele mai multe ori, ni le ridicam singuri, ignorand resursele nebanuite pe care corpul nostru le are. Mai jos veți descoperi cateva povesti care ne demonstreaza ca prin voința chiar totul este posibil, chiar daca renunțarea ar fi fost calea cea mai usoara.

Continuă lectura „Sportul dincolo de limite”

Sporturi indoor. Care e preferatul tau?

 

Pentru multi pasionati de sport in aer liber, sezonul rece inseamna fie o mare provocare, fie o reorientare spre sporturile de interior. Mai jos gasiti cateva idei de sporturi indoor care sa va ajute sa va mentineti in forma sau, de ce nu, sa va descoperiti o noua pasiune.

 

(c) cyd.ro

Continuă lectura „Sporturi indoor. Care e preferatul tau?”

Cum isi petrec timpul liber sportivii de performanta

Nu mai este un secret ca sportul de performanta inseamna multa munca si compromisuri. Orele nenumarate de antrenament, perioadele lungi de turnee sau cantonament fac din timpul liber al sportivilor un deziderat dificil de atins. Dar ce fac totusi cand au timp liber?

Continuă lectura „Cum isi petrec timpul liber sportivii de performanta”

Sporturi mai putin cunoscute sau chiar ciudate

Exista cateva sporturi cunoscute la nivel global care genereaza multa patima si pasiune, fani numerosi si stadioane pline. Insa exista si cateva sporturi mai putin cunoscute care au luat nastere din motive variate, de la nevoia de mai multa adrenalina pana la dorinta de a face un bine si de a aduna fonduri pentru cauze sociale. Mai jos gasiti cateva exemple.

 

  Continuă lectura „Sporturi mai putin cunoscute sau chiar ciudate”

Toamna se numara aventurile sportive!

(c) Duathlon Challenge, Facebook

 

Vara s-a dus iar toamna a inceput deja sa-si faca simtita prezenta. Desi poate ca nu suna prea bine, noi va zicem sa priviti partea plina a paharului :D. Pentru ca toamna aceasta e plina de competitii, provocari, calatorii si drumetii pe trasee spectaculoase! Asadar, daca sunteti rideri pasionati, doritori de aventuri sau doar ati inceput sa cochetati cu plimbari prin natura iata ce vi se pregateste:

Continuă lectura „Toamna se numara aventurile sportive!”