Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

La primele Jocuri Olimpice ce dateaza din 776 i.Hr., concurentii nu obtineau medalii, ca in vremurile moderne. In schimb, atletii primeau coronite realizate din frunze de maslin. Traditia a continuat pana cand imparatul roman Theodosius I a interzis Jocurile Olimpice in jurul anului 400 i.Hr.

Jocurile Olimpice au cunoscut o noua epoca de glorie in secolul al XIX-lea, cand primele jocuri moderne au avut loc in Atena, in 1896.

In cadrul acestor jocuri, castigatorii erau incoronati cu frunze de maslin, amintind de origini, si primeau medalii de argint. James B. Connolly din Massachusetts a fost primul campion olimpic modern care a fost astfel recompensat.

La Jocurile Olimpice din 1904, din St Louis, au aparut medaliile de aur, argint si bronz, care au fost acordate pentru locurile 1, 2 si 3.

La Jocurile din St Louis, medalia a fost atasata unei panglici colorate, legate cu un bold de pieptul sportivilor. Abia in 1960, la Jocurile din Roma, medalia au fost conceputa pentru a fi pusa in jurul gatului castigatorilor. Cu aceasta ocazie, un sirag din foi de dafin a fost desenat pentru panglica.

Medaliile pentru Jocurile Olimpice au devenit standardizate din 1928. In acest an, pe o parte a medaliilor era imaginea zeitei victoriei, iar pe cealalta parte un campion era purtat de multime intr-un stadion olimpic. Zeita victoriei a fost pastrata, in continuare, pentru mai multi ani.

In 1972, la Jocurile din Munchen, Comitetul de Organizare a inceput un nou trend, cu un revers proiectat de un artist din scoala Bauhaus, Gerhard Marcks.

O alta adaptare de proiectare a fost introdusa pentru Jocurile din 2004 de la Atena, cand Comitetul International Olimpic a aprobat propunerea Comitetului de Organizare de a realiza o versiune moderna a zeitei victoriei si a stadionului.

Olimpice sau nu, de aur, argint sau bronz, in final tuturor medaliilor le sta bine pe suporturile Victory Hangers! :)

 

Echipa Victory Hangers,

suport medalii

cadouri pentru victoriosi

Sale

Unavailable

Sold Out