Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

Se apropie mini-vacanta de Paste, iar noi, romanii, suntem mari amatori de iesiri la iarba verde. Si ce sport se practica, atat de cei mici, cat si de cei mari, alaturi de sportul rege, fotbalul? Desigur… badminton, simplu si rapid, usor si amuzant! Sa fim sinceri… fiecare dintre noi zambeste in sinea sa, cu nostalgia copilariei, de cate ori vede un fluturas alb zburand prin aer!

Insa badminton este mai mult decat un joc de weekend… este un sport profesionist, practicat cu pasiune de sportivi din toata lumea. Iata cateva lucruri foarte interesante despre acest sport:

  1. Badmintonul si-a luat denumirea de la "Casa Badminton", locuinta Ducelui de Beaufort din comitatul englez Gloucestershire. In anul 1873, Ducelui de Beaufort i se atribuie promovarea acestui sport prin aducerea in Europa a unei versiuni a badmintonului, "Poona", din India, pentru oaspetii sai.
  1. Badmintonul este cel mai rapid sport cu racheta! In zilele noastre, fluturasul poate zbura cu 300km/h. Recordul actual, omologat de Guinness World Record, este de 421 km/h. Acest record a fost obtinut de malaiezianul Tan Boon Heong in 2009.
  1. Rachetele de badminton sunt foarte usoare, la fel ca si fluturasul. Gaurile din corp au rolul de a permite trecerea aerului, incetinind miscarea fluturasului si facandu-i traiectoria usor imprevizibila. Jucatorii invata astfel sa manevreze corect racheta pentru a imprima fluturasului traiectoria dorita. Fluturasul poate fi fabricat atat din materiale sintetice, cat si naturale (pene naturale si lemn de pluta), sau prin combinarea acestora, urmand sa se pastreze caracteristicile generale de zbor.
  1. In Romania, primele competitii regulamentare au fost jucate abia in decembrie 1975 la Targu Mures. Cupa de atunci s-a numit “30 Decembrie” si la aceasta au participat elevi din 16 scoli ale municipiului Targu-Mures.
  1. Badmintonul si-a facut aparitia la Jocurile Olimpice de vara din 1992. Au fost organizate patru probe sportive, categoriile individual si dublu, atat feminin, cat și masculin. Patru medalii au fost date la fiecare proba sportiva, doua dintre ele fiind din bronz. Urmatoarele jocuri, cele de la Atlanta din 1996, au avut cinci probe, cu adaugarea celei de dublu mixt. 50 de natiuni au concurat de-a lungul timpului in probele de badminton la JO, dintre care 19 au participat la toate editii desfasurate pana acum. (Sursa: Agerpres.ro)

In final, va dorim zile senine si linistite, cu mult badminton si mult soare! Paste fericit in familie!

Echipa Victory Hangers,

suport medalii

cadouri pentru victoriosi

Sale

Unavailable

Sold Out