Suport Pentru Medalii | Design Elegant | Calitate | Pomptitudine | Livrare Rapida

Postat pe de Victory Hangers®

O lume intreaga iubeste sporturile, insa sunt cateva care au cucerit globul. Practicate sau doar urmarite cu entuziasm, aceste sporturi au adunat milioane de pasionati. Sportul-rege este usor de intuit, insa locurile 2 si 3 sunt surprinzatoare! :)

  1. Fotbalul: Peste 3,5 miliarde de oameni, de pe toata planeta, se uita anual la fotbal. Acest sport a fost inventat in 1863 la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Tot atunci a luat nastere si Asociatia de Fotbal, cea care a pus bazele fotbalului modern. Nicaieri, insa, nu este mai apreciat si mai jucat decat in Europa si America Latina. Poate ca nu intamplator, absolut toate campioanele mondiale ale acestui sport vin de pe unul dintre aceste doua continente. Numai in Europa exista peste 223.000 de cluburi de fotbal, dintr-un total mondial de aproximativ 305.000, numarul jucatorilor ridicandu-se la 246 de milioane.

2. Cricket: Daca fotbalul este sportul-rege, cricketul a fost numit de cei peste 1,5 miliarde de fani din toata lumea drept "printul sporturilor". Nascut in Anglia, undeva intre secolele XIV si XVI, cricketul a devenit sport national englez inca din secolul al XVIII-lea si a cunoscut o rapida ascensiune in toate fostele colonii engleze. In prezent, criketul este inca adulat in Australia, India, Pakistan, Bangladesh, Africa de Sud, Sri Lanka, Nepal, Afganistan sau Indiile de Vest, acolo unde meciurile de profil aduna mai multi spectatori decat fotbalul.

3. Hochei: Are aproape doua miliarde de spectatori anual si este originar, in mod surprinzator, tocmai din Egiptul antic. Poate pare ciudat ca un sport pe care noi, romanii, il vedem ca pe un spectacol exotic in competitiile internationale este, de fapt, unul dintre cele mai urmarite sporturi de chipa din lume. Federatia Internationala de Hochei pe Iarba are peste 100 de tari membre, iar in India, Pakistan, Bangladesh, Germania, Olanda sau Australia este vazut ca un veritabil fenomen. In plus, hocheiul pe gheata se numara printre cele mai populare sporturi in Canada, SUA, Rusia, Cehia, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, Finlanda, Slovacia sau Suedia.

Surse: Travel.descopera.ro si Topten.ro

Sale

Unavailable

Sold Out